BESTELLEN EN RETOURNEREN

Hoe plaats ik een bestelling?

Om een bestelling te kunnen plaatsen moet u een eerst een account aanmaken. U kunt deze vooraf aanmaken of na de bestelling. U voegt gewoon het artikel(en) in uw winkelwagen, daarna gaat u naar de kassa en kunt u uw betaalgegevens invullen en kunt u afrekenen. Let Op! Bij “Nu Kopen” is de bestelling definitief.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

U kunt de bestelling altijd annuleren, zelfs als u deze al thuis ontvangen heeft. Bij het plaatsen van een bestelling heeft u een wettelijke retour termijn van 14 dagen om het product gratis naar ons te retourneren. Let wel op! Cadeaubonnen kunt u niet retourneren, en digitale producten kunt u niet retourneren. U krijgt wel een tegoedbon.

Heb ik een account nodig om een bestelling te plaatsen?

Antwoord is ja. Bij Maskerfaces heeft u een account nodig om een bestelling te kunnen plaatsen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Wij hebben een Track & Trace systeem om uw bestelling te volgen vanaf het moment dat u een bestelling heeft geplaatst. Maar u kunt ons altijd bellen om te informeren.

Hoe kan ik mijn bestelling retour sturen?

Login op uw account en u kunt daar de retour regelen. Of laat ons per email of per bericht weten dat u de bestelling retour wilt sturen en wij handelen dit voor u af!  Zorg er wel dat het product niet beschadigd is. Nadat wij uw bestelling retour hebben ontvangen, maken wij het volledige bedrag over naar de door u opgegeven bankrekening. U kunt ook kijken naar onze Herroepingsrecht informatie.

Main Menu